Betonun Çatlama Nedenleri

Betonun Çatlama Nedenleri

Beton, dünyada en bilinen yapı ürünüdür. Modern çimentonun 1817’de Louis Vicat tarafından icat edilmesinden beri, araştırma ve geliştirmeler onun özelliklerinin gelişmesinde etkili oldu: uygulamalar gelişti, mekanik kuvvet ve kimyasal dayanıklılık arttı ve ön gerilimli beton gibi malzemeler gelişti. Peki beton geçen bu kadar yıl sonunda mükemmel hale geldi mi? Etrafımızdaki beton yapılara dikkatlice baktığımızda, bu…

Saha Betonu Uygulama Alanları

Saha Betonu Uygulama Alanları

Fabrika, ağır sanayi, geri dönüşüm tesisleri, imalat (otomotiv, elektronik, kimya, tekstil vb.), depo, antrepo, lojistik, liman, hangar, otopark, beton yollar, perakendei mağaza, showroom ve diğer tesisler; özelliklerine göre farklı kullanım amaçlarına sahiptirler. Saha betonları, vibrobeton mastarı ile sıkıştırılıp oluşturulan yüzey helikopter yardımıyla perdah uygulaması yapılarak, düzgün ve sorunsuz bir yüzey elde edilmesi ile olur. Bu…

Endüstriyel Zemin Betonu

Endüstriyel Zemin Betonu

Endüstriyel ve ticari yapılarda bulunan zemin betonları en çok kullanılan, şiddete maruz kalan ve yıpranan yapı unsurudur. İşletmelerin en çok sorun yaşadığı konuda zemin betonudur. Bu nedenle zemin betonları tasarlanırken yatırımcının beklentileri, zeminin kullanım amacı, üzerine gelecek hareketli ve sabit yük miktarı, uygulamanın yapılacağı zeminin durumu, iklim şartları vb. gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. Endüstriyel…

Laser Screed Beton Dökümü

Laser Screed Beton Dökümü

Endüstriyel zemin betonu uygulamalarında, beton serme teknolojisindeki en ileri seviye olan Laserscreed makinesi ile klasik beton serme tekniklerine göre çok daha düzgün yüzeyli zeminler yapılabilmektedir. Ayrica günde 2000 m²’ye varan beton döküm hızıyla, zemin betonlarında özel detay çözümleri gerektiren soğuk derzler en aza indirilmektedir. Laserscreed Makinesi Üzerindeki 2 adet lazer alıcı vasıtasıyla, bir lazer kaynağından…